19 Aralık 2013 Perşembe

Yılın "En İyi Teklif"lerinden birisi: "La migliore offerta"

O'nu izlemek her zaman keyif verici. Öyle ki şimdiye kadar onlarca unutulmaz karakter yarattı Geoffrey Rush. Bana göre yılın en başarılı filmlerinden birisi olan "La migliore offerta"da da karakterini son derece gerçekçi oynuyor. Bunda elbette sahne kariyerinin etkisi de hemen her filminde görebildiğimiz gibi büyük yer ediyor.



Aktörün filmde canlandırdığı Virgil Oldman karakteri, bir sanat eksperi. Aynı zamanda açık arttırmaları yönetiyor. Hayatı tamamen sanatın ve değerli antikaların etrafında dönen, günümüz Victoria dönemi huysuz beyefendisinin keyif aldığı tek şey de sahip olduğu kadın yüzleri. Tarihin ünlü kadın portrelerinden oluşan koleksiyonunu izlerken aldığı keyfi hissedebiliyorsunuz. Derken bir teklif alıyor; büyük malikanesinde duvarların ardında yaşayan Claire adında esrarengiz bir kadın, malikanedeki değerli eşyalara fiyat biçmesi için ısrarla Virgil'den yardım istiyor. Bu ikili arasında yaşanan gizemli ilişki de filmin sonuna kadar izleyiciyi çekiyor.

Şimdiye kadar "Cinema Paradiso", "Everybody's Fine" (Herkesin Keyfi Yerinde) ve "The Legend of 1900" gibi harika işler çıkarmış olan Giuseppe Tornatore, öncelikle yine iyi bir hikaye yazmış. Zaten sanatla harmanlanmış senaryosunda sanata büyük bir saygıyla yaklaşan titiz yönetmenliği, filmin en çekici öğesi. Tıpkı filmin ana karakteri Virgil'in bir tabloya ya da sanat eserine dokunurken hemen temiz eldivenlerini giymesi gibi, sanat ve görüntü yönetmenliğinin de aynı özenle ve titizlikle icra edildiğini söylemeliyim. Bir sanat eserindeki güzelliği görür görmez anlayabilecek olgunlukta, ince bir zevke sahip olan Virgil Oldman'ın gerçek bir kadının güzelliğine vurulmasından sonra yaşadığı değişim ise Geoffrey Rush'ın usta oyunculuğunda filmin en çekici noktasını oluşturuyor.

Hollandalı aktris Sylvia Hoeks, Claire rolünü canlandırıyor ve gizemli karakterinin bu özelliğini hissettirebiliyor. Jim Sturgess ise Geoffrey Rush'ın karakterinin tam zıttı genç bir mekanik ustasını oynuyor ve ikili arasında başarılı bir kimya kurulmuş. Donald Sutherland'i de yan karakterlerden birisi. Filmin müzikleri sahnelere güç katıyor ki dediğim gibi görüntü yönetmenliği bir hayli iyi. Kuşkusuz yılın en iyi filmlerinden birisi olan "La migliore offerta"yı kaçırmayın derim.

Bu da filmin fragmanı:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Trailer Addict- Movie Trailers