14 Ocak 2014 Salı

Beni Bırakın Siz Gidin: "Lone Survivor"


Dünya'nın en iyi askeri birliklerinden birisi olan Amerika'nın medar-ı iftiharı "Navy Seals" (ABD Donanması Özel Kuvvetleri) askerlerinden oluşan dört kişilik bir takım, Taliban Liderlerinden birisini yakalamak üzere Afganistan'ın tehlikeli bir bölgesine gönderilir. Ancak kısa bir süre sonra tuzağa düşen takım, kendilerini ölüm kalım savaşının içinde bulurlar. 28 Haziran 2005'te başarısızlıkla sonuçlanan "Red Wings" operasyonunu anlatıyor "Lone Survivor".

"Kara Şahin Düştü"den bu yana yapılan en iyi askeri film olacağı söyleniyordu filmin. Oyuncuların performanslarıyla bu cümlenin hakkı verilmiş oluyor. Film aslında Navy Seals birliğinin çalışma disiplinine odaklanıyor. Dolayısıyla ekibin sahada nasıl görev yaptığını son derece gerçekçi aktarıyor yapım. Ayrıca Afgan halkının da Taliban'ı istemediği vurgulanarak Amerikalıların Afganistan'daki varlığına onay isteniyor. Diğer yandan her Afgan'ın kötü olmadığını Amerikalılara anlatmak istiyormuş gibi bir derdi de var filmin. Bu siyasi manevranın bu kadar iyi çekilmiş bir aksiyona gereksiz bir kimlik büründürerek kalitesinden çaldığını söylemek yerinde olur.

Başarılı bir aksiyon filmi olmasının nedenlerinden birisi, oyuncu kadrosunun başarısı. Herkes Mark Wahlberg'in çok iyi bir performans sergilediğinden bahsediyordu ancak Ben Foster göründüğü her sahnede aktörden rol çalıyor. Taylor Kitsch ve Emile Hirsch ekibin geri kalan üyeleri. Eric Bana da üst düzey bir askeri yetkiliyi canlandırıyor. Yönetmen Peter Berg şimdiye kadar yapılmış en iyi kara komedilerden birisi olan "Very Bad Things"le başladığı kariyerine, yine askeri bir aksiyon olan "The Kingdom" ve şimdiye kadar en uçarı süper kahraman olan "Hancock"la devam etti. Son olarak yönettiği "Battleship" sevilmese de "Lone Survivor"da başarılı bir iş çıkartmış Berg. Uzun zamandır çekilmiş en gerçekçi askeri film olma özelliğiyle türün sevenlerinin kaçırmaması gereken filmlerden birisi "Lone Survivor".

Lone Survivor izle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Trailer Addict- Movie Trailers