19 Ocak 2014 Pazar

Bu İşte Bir Düzenbazlık Var: "American Hustle"



Geçen yılın haklı olarak en çok takdir gören isimlerinden birisi oldu David O.Russell. Matthew Quick'in kitabındaki birbirlerine delilikleriyle tutunan karakterleri öyle güzel aktardı ki "Umut Işığım"la beyazperdeye... Romantik komedi türünde de gayet orijinal bir iş çıkarılabildiğini gösterdi izleyiciye. Sonraki filmi olan "American Hustle"ın konusunu ve oyuncularını duyduktan sonra heyecanlandık doğal olarak. Filmin ilk bir saatinden sonra ise o heyecandan eser kalmadı. Belki değişir, ikinci yarısında zekice bir kurgu girer filmi hareketlendirir dedim ama o da olmadı.

Bu tarz filmlerde vurucu sahneler beklersiniz, zekice bir kurgu. Bu açıdan beklentilerinizi karşılamayacak bir film var karşımızda. Dolayısıyla öncelikle filmi iddialı olduğu kulvardan kolayca çıkartabiliriz. Bununla birlikte dönem çok iyi betimlenmiş; saç şekilleriyle, kostümleriyle, müzikleriyle 70'ler çok iyi anlatılıyor. Geçen yılın "Argo"su, bu yıl aynı dönemi anlatan bir başka film "The Wolf of Wall Street" derken 70 ve 80'lere ait bir furya mı başlayacak diye düşünmüyor değilim. Ayrıca karakterlere fazlasıyla gömülen bir David O.Russell var karşımızda. Önceki işinde elinde bu formülü bize güzel bir seyir sunmuş olabilir ancak aynı formül bu filmde tutmuyor. Filmde hiçbir karaktere yakınlık hissedemiyorsunuz. Bu da izleyiciyi devamlı dışarıda tutuyor, herhangi bir yere bağlanmayan senaryo da filmdeki bu soğukluğu ziyadesiyle arttırıyor. Nihayetinde hikaye kurgusu havada kalan, hiçbir sahnede güldürmeyen, anlattığı hikayeye rağmen tek bir zeka belirtisi göstermeyen bir 70'ler parodisi izliyoruz.

Film gerçek bir olaydan esinlense de daha heyecanlı bir kurgu bekliyordum yönetmenden. Filmin artı tek yanı Jennifer Lawrence ve Amy Adams. Ne Christian Bale ne de Bradley Cooper karakterlerine oturmuyorlar. Ancak her ikisi de Altın Küre'de ve Oscarlar'da adaylık aldılar. Bu da geçen yıl "Argo"da olduğu gibi Akademi'nin her yıl Amerikan klişelerini öven herhangi bir yapımı ana misafir olarak konuk almasından kaynaklanıyor. Jeremy Renner her zaman iyi bir joker oyuncu, bu filmde de sempati hissedebildiğiniz tek karakteri o canlandırıyor. Karşımızda beklentilerin hepsini boşa çıkaracak bir film var kısaca.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Trailer Addict- Movie Trailers