3 Mart 2011 Perşembe

And The Oscar Goes Toooo !!


Sinema dünyasının en prestijli ödülleri Oscarlar, ABD'nin Los Angeles kentindeki Kodak Tiyatrosu’nda sahiplerini buldu.

Tören her zaman olduğu gibi Kırmızı Halı seremonisi ile başladı. Yıldızların şıklık yarışına girdiği gece sürprizsiz bir şekilde bitti.

Tören sunucular James Franco ve Anne Hathaway'in şovuyla başladı. Ödüllerde ilk sunumu ise Tom Hanks yaptı. Hanks, sanat ve görüntü yönetmeni kategorilerinde kazananları açıkladı.

Tom Hanks'ten sonra sahneye efsanevi oyuncu Kirk Douglas çıktı. Douglas, En İyi Yardımcı Kadın Oscar'ını sunmadan önce Anne Hathaway'e döndü ve ''İnanılmaz güzelsin, benim zamanımda neredeydin sen?'' dedi.

Tom Hooper imzalı 'The King's Speech/ Zoraki Kral' En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar ödülünü kazanarak geceye damgasını vurdu.

Colin Firth 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne ulaşırken, gecenin en güçlü adaylarından Natalie Portman da En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

'The King's Speech' ile birlikte en güçlü favori konumunda olan 'The Social Network/ Sosyal Ağ' 'En İyi Uyarlama Senaryo' ve 'En İyi Müzik' dallarında ödüle ulaştı.

En fazla adaylık sahibi filmlerden 'True Grit' sıfır çekerken, Inception aday olduğu teknik dalların çoğunda ödülü kazandı.

En İyi Yardımcı Oyuncu dallarında da sürpriz olmadı. 'The Fighter'daki performanslarıyla Christian Bale ve Melissa Leo ödüle ulaşan isimler oldu.

'Yabancı Film' kategorisinde Biutiful'u

n kazanması beklenirken ödül 'In a Better World' ile Danimarka'ya gitti.

Kategoriler ve kazananlar:

En İyi Film: The King's Speech

En İyi Yönetmen: Tom Hooper (The King's Speech)

En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth (The King's Speech)

En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman (Black Swan)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)



En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)

En İyi Uyarlama Senaryo: Aaron Sorkin (The Social Network)

En İyi Orijinal Senaryo: David Seidler (The King's Speech)

En İyi Yabancı Film: In a Better World (Danimarka)

En İyi Görüntü Yönetimi: Inception - Wally Pfister




1 yorum:

  1. Ayrıca James Franco'nun uyuşturucu etkisinde olduğu konusunda biçok gazeteci hemfikir.. Hathaway'in bu yüzden yükün büyük kısmını üstlendiğini ve Franco'yla bu yüzden aralarının açıldığı da kulislerde konuşuluyor.. Dedikodu, hep dedikodu peşindeler bana kalırsa...

    YanıtlaSil

Trailer Addict- Movie Trailers