3 Mart 2011 Perşembe

Eskişehir Film Festivali Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri

Yazan: Murat Tolga Şen

1-8 Mayıs 2011 tarihinde, 13.sü gerçekleşecek olan Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin gelenekselleşen “Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri” bu yıl ki sahiplerini arıyor.
Uluslararası Eskişehir Film Festivali, bu yarışma ile Türkiye’de sinema kültürünün gelişmesine ve sinemanın düşünsel boyutunun zenginleşmesine katkıda bulunmak üzere, bu alanda çalışan yazar ve akademisyenleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

“En İyi Sinema Kitabı”, “En İyi Sinema Makalesi”, “Televizyonda Yayınlanan En İyi Sinema Programı/ En İyi İnternet Sinema Dergisi/ Sitesi/ Blog” olmak üzere üç ayrı alanda sahiplerini bulacaktır. Yarışmanın üçüncü kategorisinde sadece bir adet ödül verilecektir.
Sinema Yazarları ve Akademisyenlerden oluşan beş kişilik bir “Seçici Kurul” tarafından değerlendirilecek “Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri” için son başvuru tarihi 20 Mart 2011’dir.
Başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiye “13. Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali”nin resmi internet sitesi olan http://eskfilmfest.anadolu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.
“Bu yıl 13.sü gerçekleşecek olan Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali, 1-8 Mayıs 2010 tarihlerinde Eskişehir’de sinemaseverleri bir araya getirecek.”
Sinema kültürüne 13 yıldır katkıda bulunan “Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali”, dinamik ekibiyle ve üniversite gençliğinin de ilgisi ve katılımıyla çalışmalarına yoğun olarak devam ediyor.
“Uluslararası Eskişehir Film Festivali”, bir üniversite kenti olan ve çok sayıda üniversite öğrencisini barındıran Eskişehir’de, sinema adına yapılan tek uluslararası etkinlik olma özelliği taşımaktadır.
“Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali”nin amacı; sinema tarihinin klasikleriyle, sanatsal nitelikteki yeni örnekleri gösterebilmek, sinemanın uluslararası ve ulusal alanda öne çıkmış yönetmen, oyuncu ve akademisyenlerini seyirci ile buluşturmak, seyredilen filmler üzerine tartışmak, seminerler, atölye çalışmaları ve paneller düzenleyerek Türk Sinemasının yeni yaratıcıları olacak gençlere kendilerini geliştirebilecekleri ortamlar yaratmaktır.
Her yıl büyüyen yaşına rağmen, büyüdükçe gençleşen dinamik ve yenilikçi ekibiyle “Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali”, bu yıl da yine her yıl olduğu gibi sinemaseverlere “sinema şöleni” yaşatacak dopdolu bir içeriğe ve 13. yılına özgü yepyeni etkinliklere sahip.
13. Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde: “Sinema Tarihinin Unutulmazları” “Dünya Sinemasının Genç Yıldızları” “Dünya Festivallerinden Ödüllü Filmler” “Konuk Ülke Sineması” “Türk Sineması” “Hayatımız Belgesel” “Kısa Filmler” “Canlandırma sineması” “Gece yarısı sineması” başlıkları altında filmler gösterilecektir.
Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali” kapsamında sinemaseverleri sinemayla buluşturmanın yanı sıra, “Seminer”, “Panel”, “Atölye çalışmaları”, “Sergi” ve “Sinema Kültürüne Katkı Ödülleri” gibi çeşitli etkinlikler de gerçekleşecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Trailer Addict- Movie Trailers